Nieuwe interactieve manier van bewegen bij Hoi Pipeloi

(foto's "Springlab")

Bij kinderopvang Hoi Pipeloi hebben we een volgende stap hebben gezet in ons beleid voor Gezonde kinderopvang. We hebben een nieuwe investering gedaan. We hebben (als eerste in Noord-Holland)  de Beweegvloer van Springlab geplaatst, een vooruitstrevende en interactieve manier van bewegen. Deze nieuwe manier van bewegen komt naast het buitenspelen en alle andere beweegactiviteiten die we al doen bij Hoi Pipeloi.
 

We gaan hiermee op een leuke en makkelijke manier aan de slag met bewegend leren voor de kinderen. Kinderen leren door te spelen: ze ontdekken letterlijk met vallen en opstaan en gebruiken daarbij hun hele lijf. Daarom is het zo goed om intensief bewegen te combineren met spelend leren.

 

De beweegvloer bestaat uit een speciale mat met een beamer erboven die educatieve games projecteert en reageert op bewegingen van de kinderen. Deze games zijn speciaal ontwikkeld voor jonge kinderen, in samenwerking met pedagogen en wetenschappers. Bewegen is niet alleen leuk, maar ook ontzettend goed voor je gezondheid! Het zorgt ervoor dat je je beter kunt concentreren, is goed voor je zelfvertrouwen en je werkt ook nog eens aan belangrijke vaardigheden zoals balans en coördinatie.

 

De games worden ook uitgebreid met spellen voor de bso kinderen. Het Peuterpakket van Springlab is een Bewegend Leren Peuterpakket en bevat een aantal spellen van Uk & Puk en is speciaal ontwikkeld voor peuters om via lichamelijke beweging te leren en te ontdekken. De beweeg- en leergames, beweegvloer en projector zorgen voor een unieke ervaring.

 

De kinderen zijn erg enthousiast. Later in het jaar gaan we een open ochtend organiseren waarin we graag onze Beweegvloer laten zien en ervaren!


Meer info: www.springlab.nl

Springlab 6 Springlab 6
Springlab 10 Springlab 10