Eerste beweegkriebels-certificaten uitgereikt op kdv Hoi Pipeloi te Schagerbrug

ingevoerd op 04-07-2018

Eerste beweegkriebels-certificaten uitgereikt op kdv Hoi Pipeloi te Schagerbrug

Op dinsdagavond 3 juli jl. hield kdo Hoi Pipeloi uit Schagerbrug een bijzondere ouderavond.
De ouders beleefden een verrassende en interactieve avond over bewegen en voeding.
Diverse sprekers (o.a. Mariska Rinkel van Dieet&CO en Caro Bobeldijk van Fysiokids) hielden een presentatie en samen met de medewerkers van Hoi Pipeloi deden de ouders leuke beweegactiviteiten om het plezier in het bewegen te ervaren.
Directeur kdo Hoi Pipeloi en trainer Beweegkriebels Marja Schmitz reikte, samen met trainer Beweegkriebels Monique de Vries (sportservice Schagen) met trots de eerste certificaten Beweegkriebels uit aan Petra Vink en Doranne van der Steen van kdo Hoi Pipeloi.

De kinderen die bij kinderdagverblijf Hoi Pipeloi worden opgevangen beleven dagelijks veel plezier aan de beweegactiviteiten. Ook de buitenschoolse opvang is “aangestoken” en doet graag mee!

“Wij bewegen dagelijks minimaal een uur met de kinderen. Veel beweegactiviteiten koppelen we aan activiteiten uit ons programma Uk&Puk (voor- en vroegschools educatieprgramma). Zo zijn we heel bewust bezig met bewegen en de andere ontwikkelgebieden, waarbij plezier voorop staat! In het kader van gezonde voeding hebben we onlangs onze eigen Hoi Pipeloi-moestuin in gebruik genomen en hebben we al heerlijke groenten kunnen proeven. Iedere dag genieten we aan het einde van de middag van een lekkere groentesnack, zo laten we de kinderen al in een vroeg stadium kennis maken met de smaak van verschillende groenten. Onder het motto ‘onbekend maakt onbemind’ ” aldus Marja Schmitz.

Bovenstaande komt mede  voort uit het project “Fitte start Schagen”. Fitte Start Schagen is een programma voor kinderen tot 4 jaar én hun ouders met als hoofddoel het tegengaan en voorkomen van overgewicht, ondergewicht, bewegingsachterstand en een ongezond voedingspatroon. Dit wordt bereikt door het stimuleren van de motorische ontwikkeling, het dagelijks bewegen en een gezond voedingspatroon. Door samenwerking, voorlichting, begeleiding en een passend beweegaanbod levert Fitte Start een bijdrage aan een gezonde en actieve leefstijl op jonge en latere leeftijd. Bovendien geeft het de ouders met hun kind(eren) veel plezier.

Fitte Start is een samenwerkingsverband tussen gymnastiekvereniging Lycurgus Advendo, Fysiotherapie Hoep Zuid, Dieet&Co, Kinderopvangorganisaties SKRS, Hoi Pipeloi en Kappio, Sportfondsen Schagen, GGD Hollands Noorden, Sportservice Schagen en de gemeente Schagen. De projectleiding van Fitte Start Schagen is in handen van Sportservice Schagen. Fitte Start Schagen is opgezet in de kern Schagen en de 6 kleine kernen Schagerbrug, Dirkshorn, Sint Maarten, Sint Maartensbrug, St. Maartensvlotbrug en Burgerbrug.

20180703_214850A 20180703_214850A