Nationale voorleesdagen 2017

ingevoerd op 19-01-2017

Nationale Voorleesdagen op kinderdagopvang Hoi Pipeloi

Op woensdag 25 januari starten de Nationale Voorleesdagen met het Nationale Voorleesontbijt. Op die dag komen de kinderen en leidsters van het kinderdagverblijf in pyjama naar Hoi Pipeloi en genieten we met elkaar van een lekker ontbijtje.

Het prentenboek van het jaar 2017 staat centraal tijdens deze dagen:
De kleine walvis, geschreven en geïllustreerd door Benji Davies, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2017. Boy woont met zijn vader en zes katten in een klein vissershuisje. Na een stormachtige nacht vindt hij een jonge walvis op het strand. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap.
We gaan muziek maken en we deinen op een mooi walvisliedje mee. Met allerlei attributen (die in het verhaal voorkomen) mogen de kinderen het verhaal naspelen. Natuurlijk gaan we ook een mooie walvis knutselen. Op woensdag en donderdag komt een “visser van Texel” voorlezen en op dinsdag de 31ste komt de directeur van obs ’t Zwanenest voorlezen. De hele week mogen de kinderen in pyjama komen en gaan we ons later op de ochtend weer omkleden. Zo hebben we allemaal dubbel plezier van de Nationale Voorleesdagen. We hebben er zin in!

Voorlezen is elke dag een feest! Of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip .
 

2017walvis.2016-11-09-12-45-19.jpg 2017walvis.2016-11-09-12-45-19.jpg
cover-walvis cover-walvis